بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)

آنتی اکسیدان­ها براساس منابع شان به دو گروه اصلی تقسیم بندی می­شوند. مثال­های از این آنتی اکسیدان­ها ویتامینE، ویتامینC، پلی­فنل­های گیاهی و کارتنوئید­ها می­باشد. بنابراین آنتی اکسیدان­ها اغلب عامل کاهنده مانند تیول­ها، آسکوربیک اسید و پلی فنل­ها می­باشد. بعضی از آنتی اکسیدان­ها ریز مغذی هایی هستند که بدن به تنهایی قادر به ساخت آنها نیست نظیر بتا کاروتن، ویتامین C و ویتامینE که باید در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشند. از دیگر مواد خطرناک لوازم آرایشی سورفاکتانت هست این ماده در ۹۰٪ محصولات شوینده و مراقبتی وجود داره ، باعث سوزش چشم، آسیب به ریه و حتی احتمال افزایش سرطان و آسیب کبد میشه ، سورفاکتانت از طریق پوست، تنفس و گوارش می تواند جذب بدن شود. آنتی اکسیدان­های آنزیمی محصولات اکسیداتیو خطرناک را به هیدروژن پراکسید و سپس به آب تبدیل می­کنند این فرایند چندین مرحله­ای و در حضور کوفاکتورهایی نظیر مس، روی، منگنز و آهن انجام می­شود. رادیکال آزاد منجر به یک سری واکنش­های زنجیره ­ای می­شود که به دیواره سلولی آسیب می­رساند. در این مکانیسم سرعت واکنش­های زنجیره ای کاهش می یابد (شکل ۴). علاوه بر این استفاده، BHT به طور گسترده ای برای جلوگیری از اکسیداسیون در مایعات (مانند سوخت، روغن) و سایر مواد استفاده می شود که رادیکال های آزاد باید کنترل شوند.


شرح: آنتیاکسیدان فنلی با فعالیتهای بیولوژیکی گسترده توضیحات زیست شناختی آنتیاکسیدان فنولیک با فعالیتهای مختلف بیولوژیکی سیگنالینگ MAPK و القای آنزیمهای فاز I / II را در داخل بدن فعال میکند. این ماده بهطور وسیعی در مواد آرایشی استفاده میشود و نوعی نگهدارنده محسوب میشود که از رشد میکروبها جلوگیری میکند. آنتی اکسیدان­ها در نگهداری مواد غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و جلوگیری از تخریب لاستیک، بنزین و حتی مواد منفجره در امور نظامی نیز استفاده می­شوند. آنتی اکسیدان­ها بر اساس اندازه ساختارشان نیز تقسیم بندی می­شوند. آنتی اکسیدان­های غیر آنزیمی بر اساس قطع واکنش­های زنجیره ای انجام می شود. این مواد افزودنی کیفیت تغذیه ای یک غذا را افزایش می دهد. این اثر را با اهدای یک اتم هیدروژن به اثبات می رساند. در این مکانیسم آنتی اکسیدان با کی­لیت کردن فلزات واسطه مثل آهن، حذف گونه­های فعال اکسیژن و یا جاروب کردن گونه­های رادیکال آزاد و یا تخریب و تبدیل به محصولات غیر رادیکالی باعث جلوگیری از شروع مرحله آغاز واکنش زنجیره ای می شود.


آنتی اکسیدان­ها باعث پایان دادن به واکنش­های زنجیره ای می­شوند. نمونه ای از این آنتی اکسیدان­ها ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن، پروتئین­های خاصی نظیر آلبومین و فلاونوئیدها می باشد. همچنین آنتی اکسیدان­ها بر اساس حلالیتشان در آب و یا چربی تقسیم بندی شوند. آنتی اکسیدان­ها از طریق دو مکانیسم عمده نقش خود را ایفا می­کنند. بررسی رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها : آنتی اکسیدانها به هر مادهای گفته میشود که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، مخصوصاً موادی که برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی ذخیره شده یا حذف عوامل بالقوهی اکسیداسیون در بدن یک موجود زنده استفاده میشوند. یک مولکول از این نوع آنتی اکسیدان قادر به حذف میلیون­ها رادیکال آزاد می­باشد. مکانسیم عمل آنها با حذف حد واسط­های رادیکال آزاد و جلوگیری از سایر واکنش­های اکسیداسیون می­باشد. بسته به میزان انرژی یونیزاسیون و یا شکست پیوند ترکیب، یکی از دو مکانسیم بالا انجام می­شود. مکانسیم این فرایند در شکل ۳ ارائه شده است ترکیب A آنتی اکسیدان و ترکیب دارای گروه عاملی R رادیکال آزاد می باشد.

᠎This c ontent h as  been generated  by GSA Content G᠎en​erator D᠎em᠎ov ersion​.


آنتی اکسیدان های آنزیمی ثانویه شامل گلوتاتیون ردوکتاز (glutathione reductase-GR) و آنزیم گلوکز ۶-فسفات-دهیدروژناز می باشد. یکی دیگر از اثرات پروبیوتیک ها تقویت ساختار اپیتلیال روده است که نتیجه ی آن هضم و جذب بهتر مواد مغذی، جلوگیری از نفوذ عوامل بیماری زا و سموم قارچی می باشد. اولـین مکانیـسم، روش وابسته به انتقال هیدروژن یا (HAT) Hydrogen Atom Transfer نامیده می­شود کـه در آن ماده آنتی­اکسیدان با انتقال اتـم هیـدروژن بـه رادیکـال آزاد باعث غیرفعال شدن آن در محیط می­شود (شکل ۵) . مکانیسم دوم، روش وابسته با انتقال تک الکترون یا (Established) One Electron Transfer نامیده می­شود. است. این ترکیب به عنوان هتروسیکل، در گروه اتر­های حلقوی طبقهبندی می­شود. THF یک پایه ضعیف لوئیس است ، به این معنی که می تواند الکترون ها را به گونه های شیمیایی که فاقد الکترون هستند (به عنوان مثال فلزات / فلزات انتقالی) اهدا کند و بنابراین THF می تواند با این فلزات واکنش دهد. تولید کنندگان محصولات ارگانیک، نیتریت و نیترات سدیم را با آب کرفس جایگزین می کنند که به طور طبیعی حاوی مقادیر زیادی نیتریت سدیم است. اکثر تولید کنندگان مواد غذایی از مواد افزودنی در محصولات خود استفاده می کنند تا طعم محصولات خود را افزایش دهند، ظاهری مطلوب تر به محصولات خود بدهند یا رنگ آن ها را تغییر دهند.

بوتیل هیدروکسی آنیزول

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *